O scurtă analiza a pietei imobiliare din Pitesti

Orasul Pitesti Arges

sursa foto:

                Județul Argeș reprezintă epicentrul industriei constructoare de mașini din România. Aici își au sediul Uzinele Dacia, dar și alte companii din industria auto mai activează aici. Printre aceste companii pot fi menționate Draxlmaier Group, Lear Corporation și Valeo. Aceste companii activează în Pitești sau în imediata apropiere a acestuia, făcând astfel din Pitești unul dintre cele mai industrializate orașe din România. Pe lângă acestea, Piteștiul mai este și un punct de referință în industria petrochimică românească, deoarece aici este și rafinăria Arpechim, care este parte a grupului Petrom. Astfel, Piteștiul este printre puținele orașe din România care și-a păstrat sau chiar dezvoltat potențialul industrial, acest aspect influențând și nivelul salariilor din județ, nivelul mediu salarial fiind undeva la peste 1900 de lei net, adică în top 10 județe.

               Salariile ridicate din acest județ au influențat în mod pozitiv piața imobiliară locală. Industria petrochimică și industria auto fiind industrii care generează valoare adăugată mare și care oferă și salarii mari celor care activează în acest domeniu. Dacă orașe mari precum București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași sau Brașov, ies în evidență prin numărul foarte mare de tranzacții imobiliare și proiecte imobiliare noi, Piteștiul intră în categoria orașelor emergente, cu un preț mediu pe metru pătrat la apartamente între 700 și 800 de euro.

               Tendința în materie de preferințe ale cumpărătorilor, sunt aceleași ca pe piețe imobiliare din alte orașe. Astfel, cele mai solicitate locuințe sunt apartamentele de 2 sau 3 camere. Astfel, un apartament de 2 camere, decomandat, cu finisaje superioare din zona Trivale, poate fi achiziționat la prețul de 38990 EUR. Apartamentul este situat la etajul 4 al unui imobil cu 4 etaje, dispune de 48 mp și poate fii achiționat cu bani cash, credit bancar sau prin Programul ”Prima Casă”. Un alt apartament de 2 camere finisat, de data asta din zona Popa Șapcă, poate fii achiziționat la prețul de 44990 EUR. Acest apartament este decomandat, are o suprafață de 52 mp și poate fii achiziționat atât cu bani cash, cât și prin credit bancar sau Programul ”Prima Casă”.

              În ceea ce privește apartamentele de 3 camere din Municipiul Pitești, acestea sunt la mare căutare, iar oferta este diversificată. Astfel, un apartament de 3 camere, de 65 mp, situat la etaj intermediar într-un imobil de locuințe din zona Calea București, se poate achiziționa la prețul de 51990 EUR. Apartamentul dispune de mobilier, finisaje de înaltă calitate și poate fii cumpărat cu bani cash, credit bancar sau prin Programul ”Prima Casă”. Un alt apartament de 3 camere, de această dată de 77 mp și nemobilat, la etaj intermediar și situat în zona Frații Golești, se vinde la  prețul de 56990 EUR. Toate modalitățile de plată menționate mai sus sunt acceptate de către vânzâtor.

 

               Piteștiul este unul dintre cele mai industrializate orașe din România, fiind printre puținele orașe din România care și-au dezvoltat puternic potențialul industrial, generând astfel locuri de muncă bine plătite. Acest fapt a contribuit enorm la dezvoltarea pieței imobiliare din acest municipiu.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.banner chirii sibiu
Archive
 April 2017
 May 2017
 June 2017
 July 2017
 October 2017
 November 2017
 December 2017
 January 2018
 March 2018
 January 2019
 February 2019
 September 2021
 February 2023
 December 2020
 July 2023
 November 2023