O scurtă analiză a pieței imobiliare din Municipiul Târgu – Jiu

O scurtă analiză a pieței imobiliare din Municipiul Târgu – Jiu

sursa foto: targujiu-gorj.ro

                   Municipiul Târgu – Jiu este reședința județului Gorj, fiind cunoscut la nivel naționat, și nu numai pentru că găzduiește o parte dintre sculpturile lui Brâncuși. Din punct de vedere economic, orașul, și mai ales județul, se remarcă prin industria energetic și extractivă. Ponderea angajațiilor din sistemul bugetar în județul Gorj este foarte mare, iar salariul mediu netla nivelul județului este destul de ridicat, fiind la un nivel de aproape 1900 de lei. În prezent, orașul are o populație de aproximativ 80000 de locuitori, față de acum 25 de ani, când orașul avea aproape 100000 de locuitori. Declinul demografic este cauzat de lipsa locurilor de muncă, deoarece prea puțini investitori fiind în zonă pentru a genera noi locuri de muncă.

                   Piața imobiliară locală din zonă este evident mai puțin dinamică decât cea din Craiova, însă prețurile la locuințe din Municipiul Târgu –Jiu sunt foarte interesant. Fie că e vorba de garsoniere, apartamente de 2 sau 3 camere, prețurile variază în funcție de locație, suprafață, finisaje, dotări, precum și alte aspecte. Pentru garsoniere, prețurile pot să varieze de la 50000 RON la 30500 EUR. Astfel, o garsonieră confort 1 decomandată, situată la parterul unui bloc de locuințe din zona centrală a Municipiului Târgu Jiu, se vinde la prețul de 30500 EUR. Locuința are o suprafață de 31 mp, este foarte modernă, a fost recent renovată cu materiale de calitate superioară și se vinde complet mobilată și utilată.

                    În privința apartamentelor de 2 camere, prețurile pot varia de la valori de sub 20000 EUR la valori de peste 50000 EUR, diferența fiind făcută de diverse aspect precum locație, suprafață, dotări și finisaje. Astfel, un apartament de 2 camere decomandat, situat la etajul 1 al unui bloc nou de locuințe de pe strada Bicaz, se vinde la prețul de 50000 EUR. Locuința are o suprafață utilă de 65 mp, dispune de loc de parcare, iar printre dotări se pot aminti: izolație termică exterioară, ușă metalică, centrală termică, geamuri termopan, gresie, faianță și parchet (toate noi și foarte moderne).

                    Pentru apartamentele de 3 camere prețurile pot ajunge și la valori mai mari de 65000 EUR, mai ales dacă apartamentul este situat într-o zonă bună și dispune de cele mai bune finisaje și dotări. Astfel, un apartament de 3 camere decomandat, situat la etajul 1 al unul bloc de locuințe de 4 etaje de pe strada Plevnei, (zonă centrală) se vinde la prețul de 65500 EUR negociabil. Apartamentul are o suprafață de 70 mp, dispune de centrală termică, geamuri termopan, gresie, faianță, parchet laminat, instalație electrică și termică schimbată. Locuința se vinde complet mobilată și utilată.

                    Printre modalitățile de plată acceptate de către vânzători se numără și plata cu bani cash, creditul bancar sau credtul prin Programul „Prima Casă”. Cele mai căutate apartamente sunt cele de 2 și 3 camere, deoarece oferă un foarte bun raport între spațiu, confort și prețul oferit pe locuință. Astfel de locuințe sunt de altfel ideale pentru tinerele familii și pentru familiile cu copii.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.banner chirii sibiu
Archive
 April 2017
 May 2017
 June 2017
 July 2017
 October 2017
 November 2017
 December 2017
 January 2018
 March 2018
 January 2019
 February 2019
 September 2021
 February 2023
 December 2020
 July 2023
 November 2023