O scurtă analiză a pieței imobiliare din Municipiul Vaslui

O scurtă analiză a pieței imobiliare din Municipiul Vaslui

sursa foto: anonymverkaufen.ch

                Municipiul Vaslui este reședința județului cu același nume, fiind totodată și cel mai important și mai dezvoltat oraș din județ. Având în prezent o populație de aproximativ 55000 locuitori,  Municipiul Vaslui s-a confruntat în ultimii 25 de ani cu o depopulare masivă, pierzând cel puțin 25000 de locuitori în toți acești ani. Motivele pentru această depopulare sunt evidente, locuri de muncă prea puține și salarii foarte mici, județul Vaslui fiind unul dintre cele mai sărace județe din România. Economia locală se bazează foarte mult pe industria agroalimentară și pe agricultură, ramuri care nu aduc o valoare adăugată prea mare produsului finit, iar în consecință nici cei care lucrează în aceste domenii nu se pot bucura de salarii foarte mari. Investitorii străini lipsesc aproape cu desăvârșire, capitalul privat autohton fiind cel care menține economia județului Vaslui pe linia de plutire.

                Toate aceste aspecte se reflect și în piața imobiliară, astfel piața imobiliară locală este prea puțin dinamică, tranzacțiile imobiliare fiind destul de rare, iar prețurile apartamentelor fiind în consecință la valori modice. Ofertele pentru apartamentele de 1 cameră sau garsoniere sunt extrem de puține, dar printre acestea se pot găsi și câteva oferte interesante. Astfel, o garsonieră decomandată, cu o suprafață utilă de 24 mp și situată la etajul 2 al unui bloc de locuințe de pe strada Libertății, se vinde  la prețul de 25000 EUR. Printre dotările locuinței se pot enumera izolație termică exterioară, ușă metalică la intrare, uși interioare schimbate, geamuri termopan, centrală termică, gresie, faianță și parchet. Apartamentul dispune și de loc de parcare, dar se vinde nemobilat.

                 Pentru apartamentele de 2 camere, ofertele sunt ceva mai numeroase, câteva dintre ele fiind chiar foarte interesante. Astfel, un apartament de 2 camere decomandat, cu o suprafață utiă de 55 mp și situat la etajul 1 al unui bloc de locuințe din zona Gării, se vinde la prețul de 40000 EUR. Apartamentul dispune de instalație sanitară și electrică complet schimbate, ușă metalică la intrare, uși interioare schimbate, geamuri termopan, centrală termică, gresie, faianță și parchet. Locuința se vinde parțial mobilată și utilată.

                  În ceea ce privește apartamentele de 3 camere, ofertele sunt mai numeroase, de altfel astfel de locuințe fiind găsite cel mai des pe piața imobiliară locală. Astfel de locuințe se pretează pentru tinerele familii, sau pentru familiile cu copii. Piața imobiliară vasluiană are oferte de vânzare pentru astfel de locuințe la prețuri foarte atrăgătoare. Astfel, un apartament de 3 camere decomandat, cu o suprafață de 98 mp și situat la etajul 1 al unui bloc dintr-o zonă liniștită a Vasluiului, se vinde la prețul de 50000 EUR. Apartamentul dispune de ușă metalică la intrare, uși interioare schimbate, centrală termică, gresie, faianță și parchet laminat.

                 Marea majoritate a locuințelor din Municipiul Vaslui pot fi încadrate în Programul „Prima Casă”, datorită prețurilor acestora modice, dar rămâne la latitudinea vânzătorului, dacă acesta acceptă plata prin intermediul creditului „Prima Casă” sau prin intermediul creditului ipotecar. Plata cu bani cash este o variantă foarte acceptată, creditul ipotecar sau cel prin Programul „Prima Casă” sunt de asemenea destul de acceptate de către foarte mulți vânzători.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.banner chirii sibiu
Archive
 April 2017
 May 2017
 June 2017
 July 2017
 October 2017
 November 2017
 December 2017
 January 2018
 March 2018
 January 2019
 February 2019
 September 2021
 February 2023
 December 2020
 July 2023
 November 2023