Indicii ROBOR și IRCC determină schimbări pe piața imobiliară, chiriile devin o opțiune mai bună în Târgu Mureș

Targu Mures

sursa foto:

Târgu Mureș, se confruntă cu o serie de schimbări pe piața imobiliară în contextul evoluției indicilor de referință ROBOR și IRCC. În anul 2023, creșterea semnificativă a acestor indici și a prețurilor locuințelor a determinat mulți potențiali cumpărători să renunțe la ideea de a obține un credit ipotecar și să opteze în schimb pentru închirierea unei locuințe.

Tendința actuală pe piața imobiliară din Târgu Mureș indică faptul că prețurile nu vor scădea, dar se observă o stagnare temporară a pieței. Această situație este rezultatul direct al impactului crescut al indicilor financiari ROBOR și IRCC, care au condus la o creștere semnificativă a costului creditelor ipotecare. Din cauza acestor costuri mai mari, mulți dintre potențialii cumpărători nu se mai încadrează pentru a obține un credit, ceea ce îi determină să amâne achiziția unei locuințe și să opteze în schimb pentru chirii.

Deși prețurile locuințelor nu vor cunoaște o scădere în viitorul apropiat, experții în domeniul imobiliar anticipează o schimbare semnificativă a situației începând cu anul viitor. Există șanse mari ca vânzările de locuințe să revină la nivelul anilor anteriori sau chiar să înregistreze o creștere considerabilă. Această evoluție pozitivă se datorează fluxului mai mare de potențiali cumpărători care vor fi nevoiți să amâne achiziția în acest an din cauza dificultăților de a obține un credit ipotecar.

Târgu Mureș, cu atracțiile sale turistice și oferta variată de facilități și servicii, rămâne un oraș atractiv pentru investițiile în sectorul imobiliar. Dezvoltatorii și agenții imobiliari au înțeles deja importanța adaptării strategiilor lor la noile cerințe ale pieței. Astfel, se observă o diversificare a ofertei, cu accent pe apartamentele închiriate și pe dezvoltarea proiectelor rezidențiale accesibile.

Această schimbare în tendințe pe piața imobiliară din Târgu Mureș nu este doar un semnal pentru potențialii cumpărători, ci și pentru investitori. Oportunitățile de a investi în proprietăți destinate închirierii sunt tot mai atractive, deoarece numărul persoanelor care optează pentru închirierea unei locuințe va crește în următorii ani.

Piața imobiliară din Târgu Mureș se confruntă cu provocări semnificative în 2023, determinate de creșterea indicilor de referință și de prețurile ridicate ale locuințelor. Această situație a dus la o stagnare temporară a pieței, iar mulți potențiali cumpărători preferă în prezent să locuiască în chirie. Oportunitățile de investiții în proprietăți destinate închirierii vor fi, de asemenea, în creștere, consolidând poziția Târgu Mureș ca un important centru imobiliar în regiune.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.banner chirii sibiu
Archive
 April 2017
 May 2017
 June 2017
 July 2017
 October 2017
 November 2017
 December 2017
 January 2018
 March 2018
 January 2019
 February 2019
 September 2021
 February 2023
 December 2020
 July 2023
 November 2023