Oferte de garsoniere si apartamente de 2 camere din Braila

Piata Traian Braila

sursa foto: http://bucuresti.tourneo.ro

                   Brăila este un oraș situat în estul Munteniei și totodată un mare port situat pe Dunăre. Acest oraș a cunoscut un mare regres economic și demografic în ultimii 25 de ani, mare parte din industria orașului Brăila din perioada comunistă nu mai există în momentul de față, doar șantierul naval mai are câteva comenzi, prin care mai salvează onoarea industriei locale. Cele mai importante companii locale sunt din domeniul comerțului sau domeniul agricol, domenii care nu creează o valoare adăugată mare, nu generează prea multe locuri de muncă, iar salariile plătite în astfel de domenii nu sunt foarte mari. De altfel, salariile plătite în județul Brăila sunt cele mai mici din regiunea de Sud-Est a României, și printre cele mai mici din țară.

                   Șomajul ridicat, locuri de muncă mai prost plătite, puterea de cumpărare scăzută, au generat o depopulare foarte intensă a orașului Brăila. Astfel, dacă în anul 1992 orașul avea o populație de peste 234000 de locuitori, în prezent populație orașului a scăzut undeva la 180000 de locuitori, în 25 de ani orașul pierzând aproximativ 55000 de locuitori. Toate aceste aspecte au influențat dinamica pieței imobiliare, existând puține tranzacții imobiliare, iar acestea fiind la prețuri foarte mici având în vedere ce populație are orașul.

                   Foarte multe oferte de apartamente sunt exprimate în lei, iar prețurile la apartamente sunt mai mult decât rezonabile. Astfel, o garsonieră situată la etajul 4 la unui bloc cu 4 etaje din zona Vidin, se vinde la prețul de 65000 RON. Garsoniera este izolată termic, este complet renovată, mobilată și utilată și dispune de centrală termică, geamuri termopan, ușă metalică, gresie și faianță nouă și parchet laminat. O altă garsonieră, tot la etajul 4 al unui bloc de locuințe de 4 etaje din zona Vidin, se vinde la prețul de 70000 RON. Apartamentul dispune de centrală termică proprie, aer condiționat, geamuri termopan, gresie, faianță și parchet. Locuința se vinde mobilată, iar bucătăria este extinsă cu balconul închis.

              În ceea ce privește ofertele pentru apartamente de 2 camere, acestea sunt mai variate și diferă foarte mult la preț. Astfel, un apartament de 2 camere, situat la un etaj intermediar al unui bloc din zona Apollo, se vinde la prețul de 90000 RON. Apartamentul este de confort 2, are centrală termică, gresie, faianță și parchet obișnuite și ușă din lemn masiv. Un alt apartment de 2 camere, de această dată de confort 1 decomandat, situat la un etaj intermediar al unui bloc de locuințe din zona Calea Buzăului, se vinde la prețul de 190000 RON. Apartamentul este superfinisat, izolat termic în interior și se vinde cu bucătăria mobilată. Printre dotări se pot aminti: centrală termică, aer condiționat, ușă metalică, instalații sanitare noi, geamuri termopan, gresie, faianță și parchet nou.

              Prețurile foarte rezonabile la apartamente compensează cumva șomajul ridicat și lipsa locurilor de muncă din oraș. Cu toate acestea, Brăila este un oraș frumos, situat malul Dunării, care are totuși un potențial economic și demografic mult mai ridicat.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.banner chirii sibiu
Archive
 April 2017
 May 2017
 June 2017
 July 2017
 October 2017
 November 2017
 December 2017
 January 2018
 March 2018
 January 2019
 February 2019
 September 2021
 February 2023
 December 2020
 July 2023
 November 2023