O scurtă analiză a pieței imobiliare din Municipiul Giurgiu

O scurtă analiză a pieței imobiliare din Municipiul Giurgiu

sursa foto: protectiamuncii

              Municipiul Giurgiu este reședința județului cu același nume și totodată localitate de frontieră cu Bulgaria, fiind situat pe malul stâng al Dunării. Acest oraș însă nu a reușit să profite suficient de apropierea de București (doar 60 de km) și de faptul că este un port la Dunăre. Din punct de vedere economic, orașul încă suferă foarte mult, dar mai ales județul, deoarece doar aproximativ 12 % dintre locuitorii județului sunt salariați, destui de mulți dintre aceștia fiind angajați la stat. Salariul mediu la nivelul județului este de aproximativ 1200 de lei, unul dintre cele mai mici salarii la nivel național. Cu foarte puține persoane salariate, și cu salariul mediu la nivelul județului printre cele mai mici din țară, piața imobiliară din Municipiul Giurgiu este prea puțin dinamică, chiar dacă orașul este atât de aproape de București. Un alt aspect care a băgat piața imobiliară locală în amorțire este depopularea orașului, doar Municipiul Giurgiu pierzând aproximativ 15000 de locuitori în ultimii 25 de ani.

               Prețurile locuințelor din Municipiul Giurgiu sunt destul de mici, dar acestea pot să varieze în funcție de locație, suprafață, dotări, finisaje, compartimentare și alte aspecte. Pentru garsoniere, prețurile pot începe de la 6500 EUR și pot ajunge și la 18500 EUR, în funcție de locație, confort sau suprafață. Astfel, o garsonieră decomandată, situată într-un bloc de locuințe din zona ultracentrală a Municipiului Giurgiu, se vinde la prețul de 18500 EUR, negociabil. Locuința are o suprafață de 27 mp, dispune de ușă metalică la intrare, geamuri termopan, boiler, panou economic radiant, gresie, faianță și parchet. Garsoniera se vinde complet mobilată și utilată.

                În privința apartamentelor de 2 camere, prețurile pot fi chiar mai mici de 15000 EUR în unele cazuri, dar pot și urca la valori de peste 35000 EUR. Astfel, un apartament de 2 camere decomandat, cu o suprafață de 58 mp, și situat la etajul 1 al unui bloc de locuințe din zona Piața Centrală, se vinde la prețul de 31900 EUR, negociabil. Apartamentul dispune de aer condiționat, ușă metalică la intrare, geamuri termopan, boiler, instalație electric și sanitară complet nouă, gresie, faianță și parchet. Apartamentul se poate vinde și complet mobilat și utilat.

                Ofertele pentru apartamentele de 3 camere variază de la valori de 17000 EUR (sau chiar mai mici), până la valori de peste 50000 EUR. Astfel, un apartament de 3 camere decomandat, situat în zona Petrom Giurgiu, se vinde la prețul de 48000 EUR. Apartamentul are o suprafață de 71 mp, este compus din 2 dormitoare, 2 băi, living foarte spațios de 35 mp, bucătărie separată în balcon închis. Apartamentul dispune de dotări precum centrală proprie, cadă cu Jacuzzi, cabină de duș, boxă la subsol și se vinde complet mobilat și utilat.

              Pe piața imobiliară giurgiuveană, apartamentele de 2 și 3 camere sunt cele mai căutate pentru că oferă spațiu și confort suficient la prețuri foarte bune. Astfel de locuințe pot fii achiziționate prin bani cash, credit bancar, sau chiar prin Programul „Prima Casă”.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.banner chirii sibiu
Archive
 April 2017
 May 2017
 June 2017
 July 2017
 October 2017
 November 2017
 December 2017
 January 2018
 March 2018
 January 2019
 February 2019
 September 2021
 February 2023
 December 2020
 July 2023
 November 2023