O scurtă analiză a pieței imobiliare din Târgoviște, județul Dâmbovița

O scurtă analiză a pieței imobiliare din Târgoviște, județul Dâmbovița

sursa foto: incomod-media.ro

              Municipiul Târgoviște este reședința județului Dâmbovița și totodată ce mai important oraș al acestui județ. Orașul se află în plin regres economic, cu industria metalurgică (cândva ramura industrială înfloritoare) care se zbate să reziste, iar alte ramuri industrial mult prea slab dezvoltate pentru a ridica nivelul economic al orașului. Cele mai importante companii la nivelul județului Dâmbovița nici măcar nu sunt în Municipiul Târgoviște, compania Arctic fiind la Găești, Renault având un centru de cercetare la Titu, Elsid fiind tot la Titu, iar PETROM având un punct de producție la Moreni. Doar  14.5 % dintre locuitorii județului Dâmbovița sunt salariați, nivelul șomajului și a asistaților sociali fiind foarte mare, iar mulți dintre salariați fiind de fapt bugetari. Salariile de la nivelu județului sunt cu aproximativ 25 % sub media națională, iar toate aceste aspecte au determinat o depopulare a județului și o amorțire a pieței imobiliare.

              Prețurile locuințelor sunt foarte acceptabile în Târgoviște, fie că e vorba de garsoniere, apartamente cu 2 sau 3 camere, foarte multe locuințe putând fii încadrate în Programul „Prima Casă”, dar vânzătorii sunt deschiși și la alte modalități de plată, cum ar fii plata cu bani cash, sau creditul bancar. În funcție de locație, suprafață, confort, finisaje, dotări și alte aspect, prețurile pot să varieze foarte mult. Astfel, în privința garsonierelor prețurile pot varia de la 3900 EUR la 33000 EUR, iar suprafețele pot varia de la 12 mp la 60 mp. O garsonieră confort 1 decomandat, de 41 mp, din zona Târgoviște – CFR, se vinde la prețul de 22000 EUR, ușor negociabil.  Locuința dispune de ușă metalică, geamuri termopan, balcon închis cu termopan, centrală termică, gresie, faianță și parchet laminat.

               În ceea ce privește apartamentele de 2 camere, prețurile pot să varieze între sume de sub 15000 EUR și sume de peste 45000 EUR. Un apartament de 2 camere decomandat, situat la parterul unui bloc de locuințe din zona Micro 6, se vinde la prețul de 45000 EUR, ușor negociabil. Apartamentul are o suprafață utilă de 51.59 mp, dispune de izolație termică interioară și exterioară, subsol izolat termic, canalizare separată, 2 intrări separate, ușă metalică la intrare, geamuri termopan, centrală termică, gresie, faianță și parchet. Apartamentul se pretează pentru cabinet de avocatură sau cabinet medical.

                Ofertele pentru apartamente de 3 camere pot începe de la prețuri de sub 22000 EUR și pot urca chiar și la prețuri de până la 149000 EUR. Astfel, un apartament de 3 camere decomandat, situat într-un bloc de locuințe din zona centrală a Municipiul Târgoviște, se vinde la prețul de 41000 EUR. Apartamentul are o suprafață de 72 mp și dispune de izolare termică exterioară, ușă metalică la intrare, geamuri termopan, centrală termică, gresie, faianță și parchet laminat.

               Apartamentele de 2 și 3 camere sunt cele mai căutate locuințe pe piața imobiliară a Municipiului Târgoviște, dar și ofertele sunt pe măsură. Astfel de locuințe sunt ideale pentru tinerele familii sau pentru acele familii cu copii, având în vedere cât spațiu și confort oferă la prețuri foarte bune.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.banner chirii sibiu
Archive
 April 2017
 May 2017
 June 2017
 July 2017
 October 2017
 November 2017
 December 2017
 January 2018
 March 2018
 January 2019
 February 2019
 September 2021
 February 2023
 December 2020
 July 2023
 November 2023