O scurtă analiză a pieței imobiliare din Municipiul Alexandria

O scurtă analiză a pieței imobiliare din Municipiul Alexandria

sursa foto: wikimapia.org

               Municipiul Alexandria este reședința județului Teleorman și totodată cel mai populat oraș al acestui județ. La nivel național, Municipiul Alexandria este unul dintre cele mai slab populate reședințe de județ. Lipsa locurilor de muncă, salariile mici, a determinat ca multe persoane să plece din oraș pentru un trai mai bun, Bucureștiul fiind la o distanță de mai puțin de 90 de km. În prezent populația Alexandriei este în jurul a 45000 de locuitori, în ultimii 25 de ani pierzând aproximativ 13000 de locuitori. Piața imobiliară se caracterizează prin tranzacții puține și prețuri mai degrabă modice.

               În ceea ce privește garsonierele, ofertele sunt extrem de puține, iar prețurile pot varia de la valori de sub 10000 EUR, până la valori de peste 25000 EUR. Astfel, o garsonieră cu balcon, situată la parterul unui bloc de locuințe din zona centrală a Municipiului Alexandria și cu o suprafață utilă de 38 mp, se vinde la prețul de 25000 EUR. Garsoniera a fost recent renovată, dispune de centrală termică, uși interioare modificate, geamuri termopan, gresie, faianță și parchet. Garsoniera se vinde complet mobilată și utilată.

               Pentru apartamentele de 2 camere ofertele sunt mai numeroase, mai diversificate și mai interesante. Prețurile pot varia de la valori de sub 10000 EUR și pot ajunge până la valori de peste 45000 EUR, diferența fiind generată de locație, suprafață, finisaje, dotări și alte aspecte. Astfel, un apartament de 2 camere decomandat, cu o suprafață de 56 mp și situat la parterul unui bloc de locuințe de 4 etaje dintr-o zonă foarte bună a Municipiului Alexandria, se vinde la prețul de 30000 EUR. Apartamentul dispune de 2 balcoane, boxă pe casa scării, ușă metalică la intrare, centrală termică, geamuri termopan, instalație termică, electrică și sanitară nouă, gresie, faianță și parchet. Zona în care este situat apartamentul este foarte aproape de școli, grădinițe, parcuri, spații de joacă, magazine, piață etc.

               Un alt apartament de 2 camere decomandat, cu o suprafață utilă de 60 mp și situat la etajul 3 al unui bloc de locuințe de pe strada București, se vinde la prețul de 45000 EUR. Apartamentul dispune de izolație termică exterioară și interioară, ușă metalică la intrare, geamuri termopan, centrală termică, gresie, faianță, parchet, balcon închis, acces la curte interioară cu locuri de parcare. Acest apartament se vinde mobilat și utilat, iar prețul acestuia este negociabil.

               Apartamentele de 3 camere sunt mai puțin numeroase decât cele de 2 camere, dar ofertele sunt suficient de diversificate și interesante. Prețurile pot porni de la valori cu puțin peste 15000 EUR și pot ajunge la valori de 60000 EUR. Astfel, un apartament de 3 camere decomandat, cu o suprafață utilă de 75 mp și situat la etajul 2 al blocului Patria (bloc de 10 etaje), se vinde la prețul de 60000 EUR. Apartamentul dispune de finisaje de cea mai bună calitate, mobilier modern și electrocasnice de ultimă generație.

               Locuințele din Alexandria sunt la prețuri foarte modice, foarte multe dintre acestea putând fi încadrate în Programul „Prima Casă”, dar depinde de vânzător dacă acceptă această modalitate de plată, sau cea a creditului ipotecar.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.banner chirii sibiu
Archive
 April 2017
 May 2017
 June 2017
 July 2017
 October 2017
 November 2017
 December 2017
 January 2018
 March 2018
 January 2019
 February 2019
 September 2021
 February 2023
 December 2020
 July 2023
 November 2023