O scurtă analiză a pieței imobiliare din Municipiul Slobozia

O scurtă analiză a pieței imobiliare din Municipiul Slobozia

sursa foto: executarilicitatii.ro

                  Municipiul Slobozia este reședința județului Ialomița și cel mai important oraș al acestui județ. Situat în Câmpia Bărăganului, pe valea Ialomiței, Slobozia unu impresionează la capitolul economic, fiind unul dintre cele mai puțin dezvoltare municipii reședință de județ din punct de vedere economic. La nivelul orașului se simte lipsa locurilor de muncă, dar și locurile de muncă existente sunt destul de prost plătite, media salariului net la nivel local fiind sub media națională. Principalele ramuri economice ale orașului sunt legate de agricultură și industria alimentară, domenii economice care nu aduc o valoare adăugată foarte mare, iar salariile sunt evident mai mici. Astfel de aspect au făcut ca populația Municipiului Slobozia să scadă cu peste 10000 de locuitori față de acum 25 de ani, ajungând în prezent la o populație de sub 46000 de locuitori.

                     Toate aceste aspecte dau o notă de amorțeală pieței imobiliare, numărul de tranacții imobiliare fiind mai restrâns, iar prețurile apartamentelor fiind de asemenea destul de mici. În privința garsonierelor, prețurile pornesc de la valori de sub 7000 EUR pentru garsoniere de confort 2, ajungând la valori de până la 30000 EUR, pentru acele garsoniere confort 1. Prețurile diferă binențeles în funcție de locație, suprafață, finisaje, dotări și alte aspecte. Astfel, o garsonieră confort 1 decomandat, situată la etajul 2 al unui bloc de locuințe din Slobozia, se vinde la prețul de 30000 EUR. Locuința a fost complet renovată în anul 2016, are o suprafață utilă de 38 mp și este compusă din dormitor spațios, baie, bucătărie, hol și două balcoane dintre care unul închis. Printre îmbunătățiri se pot enumera: geamuri termopan, instalații sanitare noi, cabină de duș nouă, gresie, faianță și parchet.

                   În privința apartamentelor de 2 camere, prețurile pot varia de la valori de aproximativ 15000 EUR, la valori de aproximativ 40000 EUR. Astfel, un apartament de 2 camere decomandat, cu o suprafață de 43 mp și situate la etajul 7 al unui bloc de locuințe situat ultracentral se vinde la prețul de 40000 EUR. Apartamentul dispune de izolație termică exterioară și interioară, aer condiționat, centrală termică, geamuri termopan, balcon închis, ușă metalică la intrare, uși schimbate în interior, marmură pe hol, parchet laminat în dormitor și living, gresie și faianță. Apartamentul se vinde cu bucătăria complet mobilată și utilată, dar și cu mobilierul din baie și de pe hol. Blocul în care se află apartamentul este situat lângă Școala Gimnazială „Sfântul Andrei” și Hotel Central.

                    Pentru apartamentele de 3 camere, prețurile pot urca și până la valori de 85000 EUR. Astfel, un apartament decomandat de 3 camere decomandat, situat la etajul 1 al unui bloc de locuințe din apropierea Tribunalului, se vinde la prețul de 85000 EUR. Apartamentul are o suprafață de 100 mp, este compus din 2 dormitoare, 2 holuri, living, baie, bucătărie și a fost complet renovat în anul 2014 când au fost schimbate instalația electrică, sanitară, gresie, faianță, parchet, uși și ferestre. Apartamentul se vinde complet mobilat și utilat.

                      Chiar dacă aspectele sociale și economice sunt potrivnice, piața imobiliară dijn Slobozia dispune de suficiente apartamente de 1, 2 și 3 camere, multe dintre acestea putând fii cumpărate prin credit ipotecar, bani cash sau Programul „Prima Casă”.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.banner chirii sibiu
Archive
 April 2017
 May 2017
 June 2017
 July 2017
 October 2017
 November 2017
 December 2017
 January 2018
 March 2018
 January 2019
 February 2019
 September 2021
 February 2023
 December 2020
 July 2023
 November 2023