O scurtă analiză a pieței imobiliare din Municipiul Miercurea Ciuc

O scurtă analiză a pieței imobiliare din Municipiul Miercurea Ciuc

sursa foto: bnab.ro

                 Municipiul Miercurea Ciuc este reședința județului Harghita și totodată cel mai mare și mai important oraș al acestui județ. Situat în estul Transilvaniei, pe malul Oltului în Depresiunea Ciucului, orașul Miercurea Ciuc are în prezent o populație de sub 40000 de locuitori, iar trendul este de depopulare. Depopularea orașului este cauzată mai ales de lipsa locurilor de muncă și a salariilor mici, companiile de aici neputând creea suficiente locuri de muncă (care să fie și bine plătite), pentru a putea păstra populația în oraș. Orașul este situat într-un cadru pitoresc, iar împrejurimile sunt cu adevărat frumoase, însă locurile de muncă puține și salariile mici fac ca piața imobiliară locală să nu fie prea dinamică.

                 Locuințele din oraș au prețuri acceptabile, oferta de locuințe de vânzare este mică, însă și interesul pentru locuințe este mic. Astfel, locuințele pot fii ușor cumpărate prin plata cu bani cash, creditul ipotecar sau prin „Programul Prima Casă”. În privința garsonierelor din Municipiul Miercurea Ciuc, prețurile pot varia între 16500 EUR și 21000 EUR. Astfel, o garsonieră de 33 mp, situat la etajul 1 al unui bloc de locuințe se vinde la prețul de 21000 EUR. Garsoniera se compune din hol, baie, bucătărie, debara, balcon și o cameră destul de mare.

                    În privința apartamentelor de 2 camere, prețurile pentru astfel de locuințe pot varia și mai mai mult, dar ofertele sunt ceva mai numeroase, fiind și cererea puțin mai crescută. Prețurile pentru astfel de locuințe pot varia între sume de sub 20000 EUR și pot ajunge și la aproape 50000 EUR. Astfel, un apartament decomandat de 2 camere, situat la etajul 4 al unui bloc de locuințe de 4 etaje din zona Dedeman, se vinde la prețul de 37000 EUR. Apartamentul are o suprafață de 50 mp, dispune de izolație termică exterioară, centrală termică, ușă metalică la intrare, geamuri termopan, gresie, faianță și parchet. Locuința se vinde complet mobilată și utilată, iar printre electrocasnice se numără frigider, aragaz, cuptor electric, mașină de spălat, 2 televizoare LED și hotă de bucătărie. Blocul în care este situat apartamentul este lângă Dedeman, aproape de Kaufland și de centru orașului. Un alt apartament de 2 camere, situat la parterul unui bloc de locuințe din Fortuna Park, se vinde la prețul de 49990 EUR. Locuința are o suprafață de 72 mp, la care se mai adaugă 8 mp de terasă, dispune de finisaje de înaltă calitate, dar și de mobilier și electrocasnice noi.

                    Pentru apartamentele de 3 camere ofertele pot varia de la prețuri de sub 39000 EUR, până la prețuri de peste 47000 EUR. Astfel, un apartament de 3 camere decomandat, situat etajul 3 al unui bloc de locuințe din zona centrală a Municipiului Miercurea Ciuc, se vinde la prețul de 46000 EUR. Apartamentul are o suprafață de 66 mp, este compus din sufragerie, 2 dormitoare, 2 băi, bucătarie, hol și dispune de izolație termică exterioară, geamuri termopan, uși schimbate în interior, gresie, faianță și parchet.

                      Apartamentele de 2 și 3 camere au cele mai multe oferte în Miercurea Ciuc, dar și sunt cele mai căutate, deoarece sunt locuințele ideale pentru tinerele familii sau pentru familiile cu copii.

                     


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.banner chirii sibiu
Archive
 April 2017
 May 2017
 June 2017
 July 2017
 October 2017
 November 2017
 December 2017
 January 2018
 March 2018
 January 2019
 February 2019
 September 2021
 February 2023
 December 2020
 July 2023
 November 2023