Cateva aspecte privind piata imobiliara a Municipiului Oradea

Imagine Oradea

sursa foto: www.oradea.travel

               Reședința județului Bihor, Municipiul Oradea este unul dintre cele mai dezvoltate și mai importante orașe din România, fiind încă la stadiul de oraș emergent în ceea ce privește piața imobiliară , alături de alte orașe precum Ploiești, Pitești sau Sibiu. Apropierea de granița cu Ungaria, apele termale din zonă și investițiile în cosmetizarea orașului, au făcut ca Oradea să devină un oraș foarte atractiv pentru oricine dorește să locuiască aici. Investițiile unor companii precum Emerson,  sau investițiile în turism fac din Oradea un oraș foarte atractiv. Doar noul Aqua Park din oraș, rivalizează cu cele mai modern edificii de acest gen din Ungaria, iar această investiție, corelată cu apropierea de Băile Felix, fac ca această zonă să fie raiul baiul termale din România.

               Chiar dacă Municipiul Oradea încă nu este conectat la autostrada Transilvania (care oricum este într-un stadiu mult prea incipient), acest lucru nu a împiedicat dezvoltarea economică a orașului, foarte mulți analiști fiind de părere că Oradea are un potențial de dezvoltare imens, care va fi amplificat și mai mult de conexiunea la autostradă sau de dezvoltarea aeroportului. Apropierea de graniță a făcut ca multe afaceri să prospere aici, acest aspect având un impact pozitiv asupra pieței imobiliare. Conform unui studio recent, prețul mediu pe metru pătrat la apartamente în Oradea e între 700 și 800 EUR. Ofertele de locuințe ale agențiilor imobiliare sunt destul de consistente și includ garsoniere, apartamente cu 1, 2, 3 sau 4 camere și chiar penthouse-uri. Astfel, o garsonieră de 44 mp, situată la etaj intermediar într-un bloc de locuințe din zona Velenta / Războieni se vinde la prețul de 27000 EUR. Acestă garsonieră este superfinisată, proaspăt renovată, are geamuri termopan și dispune de toate utilitățile.

                   Un apartament de o cameră, cu o suprafață de 40 mp, situat la parterul unui bloc nou din zona Velenta, se vinde la prețul de 30000 EUR. Apartamentul este spațios, superfinisat și dispune de toate utilitățile. În zona ultracentrală, un apartament de 1 cameră se vinde la prețul de 37000 EUR. Apartamentul este decomandat, situat la etajul 2 al unui bloc de locuințe cu 2 etaje, dispune de toate utilitățile și are o suprafață de 36 mp. În privința apartamentelor de 2 camere, prețurile pot varia chiar mai mult, fiind diferențe enorme datorită suprafeței, finisajelor, dar mai ales a locației. Astfel, un apartament de 2 camere,  situat la parterul unui imobil de 4 etaje din zona Rogerius/Traian, cu o suprafață utilă de 42 mp, se vinde la prețul de 29000 EUR. Apartamentul este nedecomandat, necesită finisare și dispune de toate utilitățile. Locația este însă aproape de școală, parc, magazine. Un apartament de 2 camere, de lux, complet mobilat și utilat, având o suprafață de 160 mp, se vinde la prețul de 95000 EUR. Apartamentul este foarte aproape de centrul orașului, situate într-un imobil nou, cu magazine la parter.

               Oradea tinde se devină unul dintre cele mai dinamice orașe din România din punct de vedere imobiliar, ceea ce a dus prețul la apartamente destul de sus.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.banner chirii sibiu
Archive
 April 2017
 May 2017
 June 2017
 July 2017
 October 2017
 November 2017
 December 2017
 January 2018
 March 2018
 January 2019
 February 2019
 September 2021
 February 2023
 December 2020
 July 2023
 November 2023