O scurtă analiză a pieței imobiliare din București – oferte de apartamente de 1 cameră

O scurtă analiză a pieței imobiliare din București – oferte de apartamente de 1 cameră

sursa foto: fotografieaeriana.eu

              Capitala României este nu doar principalul pol economic și cel mai mare oraș din țară, ci și principala piața imobiliară din țară. Cu o populație de peste 1800000 de locuitori, și foarte multe locuințe în cadrul orașului, atât vechi cât și noi, piața imobiliară din București  este cea mai dinamică din țară, cu cele mai multe tranzacții. Prețul pe metru pătrat la apartamente poate varia foarte mult, în funcție de locație, suprafață, finisaje și alte aspecte. Dacă prețul mediu oferit pe metru pătrat la apartamente în București este undeva la 1100 EUR, există zone unde prețul pe metru pătrat la locuințe depășeste 2000 de EUR. Astfel, în zona Kiseleff – Aviatorilor prețul pe metru pătrat la apartamente depășește 2700 EUR, în zona Herăstrău – Nordului prețul depășește 2450 EUR, iar în zona Dorobanți – Floreasca, prețul depășește 2200 EUR. În zone precum Colentina, Drumul Taberei, Militari, Berceni sau Rahova, prețul pe metru pătrat la apartamente scade sub 1000 EUR.

                 În București ofertele la garsoniere, dar și la apartamente de 2, 3 și 4 camere abundă. Foarte multe dintre tranzacțiile pentru apartamente sunt realizate cu ajutorul creditelor bancare, 75 % din totalul tranzacțiilor sunt realizate prin această modalitate de plată, iar în ceea ce privește locuințele noi, 90 % din tranzacții sunt efectuate prin credit bancar. Ofertele de garsoniere sunt de asemenea foarte variate, iar prețurile diferă foarte mult în funcție de locație, finisaje și alte aspecte.

                  Astfel, o garsonieră de 42 mp, situată la un etaj intermediar al într-un bloc de locuințe construit în 2008, din zona Drumul Taberei, se vinde la prețul de 44000 EUR. Apartamentul dispune de aer condiționat, centrală termică, geamuri termopan, gresie, faianță, parchet, dar și de loc de parcare subteran. Locuința este compusă din hol, bucătărie, baie, cameră, terasă și spațiu de depozitare și se află aproape de stații de transport în comun, școli, grădinițe, piață sau parc. O altă garsonieră foarte similară cu cea anterioară, situată în aceeași zonă, care dispune de aceleași dotări și finisaje, dar are o suprafață ceva mai redusă, de doar 36 mp, se vinde la prețul de 36000 EUR.

                 O garsonieră cu o suprafață utilă de 45 mp, situată la parterul unui bloc de locuințe construit în anul 2010, în zona Herăstrău, se vinde la prețul de 105000 EUR. Locuința este complet mobilată și utilată, dispune de aer condiționat, centrală termică, geamuri termopan, gresie, faianță și parchet. Apartamentul este compus din cameră, hol, bucătărie închisă și baie. Zona parcului Herăstrău este o zonă care oferă acces facil spre restul orașului. O garsonieră de 50 mp, situată la parterul unui bloc de locuințe din cartierul Primăverii se vinde la prețul de 170000 EUR. Imobilul este nou, iar garsoniera se vinde complet mobilată și utilată, dispunând de cele mai bune finisaje. Imobilul ma dispune și de locuri de parcare la subsolul clădirii, dar acestea se vând separat la prețul de 25000 EUR pe loc.

                    Piața imobiliară din București oferă din abundență multe garsoniere de vânzare atât în imobile noi, cât și în imobile vechi.

               


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.banner chirii sibiu
Archive
 April 2017
 May 2017
 June 2017
 July 2017
 October 2017
 November 2017
 December 2017
 January 2018
 March 2018
 January 2019
 February 2019
 September 2021
 February 2023
 December 2020
 July 2023
 November 2023