Aspecte ale pieței imobiliare din Municipiul Sfântu Gheorghe

Aspecte ale pieței imobiliare din Municipiul Sfântu Gheorghe

sursa foto: wikimedia.org

                Situat în estul Transilvaniei, Municipiul Sfântu Gheorghe este reședința județului Covasna și totodată orașul cel mai important din acest județ. Situat destul de aproape de Municipiul Brașov, cel mai mae și mai important oraș din această regiune, Sfântu Gheorghe are în prezent o populație de aproximativ 56000 de locuitori, comparativ cu populația din 1992, când populația era de peste 68000 locuitori. Astfel, Municipiul Sfântu Gheorghe a „reușit” să piardă peste 10000 de locuitori. Economia orașului și a județului se bazează pe industria mobile, a tricotajelor și a confecțiilor, procesarea laptelui și a cărnii, activități comerciale, de servicii sau de turism. Aceste domenii de activate nu asigură venituri foarte mari, iar companiile din oraș nu asigură suficiente locuri de muncă, pentru populația orașului. Statisticile în privința salariului mediu sau a șomajului nu sunt deloc îmbucurătoare pentru Municipiul Sfântul Gheorghe, iar aceste aspecte au determinat exodul tinerilor spre alte orașe din România sau străinatate.

                 Piața imobiliară nu este una foarte dinamică, tocmai datorită aspectelor precum lipsa locurilor de muncă, salariilor mici și a depopulării orașului. Prețurile locuințelelor sunt foarte accesibile comparativ cu Municipiul Brașov, care este destul de aproape de Sfântu Gheorghe. Astfel, pentru garsoniere, prețurile pot să varieze între 17000 EUR și 30500 EUR, în funție de locație, suprafață, finisaje și alte aspecte. Astfel, o garsonieră de 29 mp decomandată, situată la etajul 3 al unui bloc de locuințe de pe strada Nuferilor, se vinde la prețul de 22000 EUR. Locuința a fost renovată în 2016 și dispune de îmbunătățiri precum ușă metalică, geamuri termopan, centrală termică, calorifere noi, instalații sanitare noi, gresie, faianță, parchet laminat și gresie de exterior pentru balcon. Garsoniera se compune din cameră, baie spațioasă, bucătărie, hol și balcon.

                  În privința apartamentelor de 2 camere, prețurile pot să varieze între 13000 EUR și 38500 EUR, în funcție de locație, suprafață, finisaje și alte aspecte. Astfel, un apartament de 2 camere decomandat, cu o suprafață de 57 mp și situat la etajul 7 al unui bloc de locuințe de 9 etaje din zona gării, se vinde la prețul de 30000 EUR. Apartamentul este complet renovat (foarte recent), iar printre îmbunătățiri se pot număra centrală termică cu calorifere noi, geamuri termopan, gresie, faianță și parchet nou. În preț este inclusă și mobila de bucătărie, care este nouă.

                    Pentru apartamentele de 3 camere, prețurile pot varia între 19000 EUR și 55000 EUR, în funcție de zonă, suprafață, finisaje și alte aspecte. Astfel, un apartament de 3 camere decomandat, cu o suprafață de 74 mp și situat la etajul 6 al unui bloc de locuințe de pe strada Nicolae Iorga, se vinde la prețul de 42000 EUR. Apartamentul este complet renovat, dispune de sufragerie foarte spațioasă, 2 dormitoare (unul foarte mare și spațios), bucătărie mare, hol și baie.

                      Ofertele de apartamente de 2 și 3 camere sunt cele mai numeroase, dar și cele mai căutate, aceste variante de locuințe fiind ideale pentru tinerele familii, atât din punct de vedere al confortului, spațiului, cât și din punct de vedere financiar. Apartamentele din Sfântu Gheorghe pot fi achiziționate prin bani cash, credit ipotecar sau Programul „Prima Casă”.


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.banner chirii sibiu
Archive
 April 2017
 May 2017
 June 2017
 July 2017
 October 2017
 November 2017
 December 2017
 January 2018
 March 2018
 January 2019
 February 2019
 September 2021
 February 2023
 December 2020
 July 2023
 November 2023