Oferte de pensiuni turistice din județul Neamț

Oferte de pensiuni turistice din județul Neamț

sursa foto: pipirig.ro

                     Județul Neamț este cunoscut la nivel național pentru peisajele montane deosebite care le oferă, dar și pentru obiectivele turistice care sunt pe teritoriul județului Neamț. Mănăstiri precum Agapia, Văratec sau Mănăstirea Neamț, dar și obiective turistice precum Cetatea Neamțului sau Casa Memorială Ion Creangă, atrag foarte mulți turiști an de an. Deschiderea unei pensiuni în zonă poate fi o idee foarte inspirată, mai ales dacă este foarte aproape de aceste obiective turistice. O infrastructură mai dezvoltată ar aduce un aflux mult mai mare de turiști, iar în condițiile în care o autostradă spre Transilvania este foarte intens discutată, (autostrada Târgu Mureș - Iași – Ungheni), acest lucru ar fi foarte posibil.

                        În momentul de față sunt mai multe pensiuni turistice de vânzare în județul Neamț, în localități precum Văratec, Agapia, Pipirig, Poieni, Fărcașa sau Vânători.  Astfel, o pensiune turistică din Văratec se vinde la prețul de 390000 EUR.  Pensiunea dispune de o suprafață de 925 mp, un teren aferent de 2434 mp, încălzire cu 2 centrale proprii cu combustibil solid, parchet laminat, gresie și faianță în băi, geamuri termopan, grupuri sanitare, bucătărie, spații de depozitare, sursă de apă proprie cu puțuri de adâncime forate.

                        O pensiune de 21 de camere, din zona Poieni, se vinde la prețul de 260000 EUR. Suprafața utilă este de 1000 mp, pensiunea dispune de 2 saloane, unul cu capacitate de 70 de locuri, celălalt cu capacitate de 25 de locuri, 20 de grupuri sanitare, 3000 de mp de curte, foișoare pentru grătar și așezare lângă pădure. O casă de vacanță, de 200 mp, foarte pretabilă pentru pensiune se vinde la prețul de 75000 EUR. Casa este nemobilată, dispune de 9 dormitoare, 2 băi, bucătărie, boxă și 2 terase, iar terenul aferent acesteia este de 600 mp. Pensiunea este situată pe malul Bistriței, în localitatea Fărcașa, aproape de stațiunea Durău, dar și aproape de Vatra Dornei. Imobilul are acces la drum asfaltat și este racordat la rețeaua de curent electric, apă și canalizare. Încălzirea se face prin centrală proprie, iar printre dotări se pot enumera: izolare termică și fonică, geamuri termopan, parchet din bambus, gresie și faianță.

                      O pensiune turistică din localitatea Agapia se vinde cu prețul de 750000 EUR. Pensiunea este dispusă pe mai multe niveluri (parter plus 2 etaje plus mansadă), are o suprafață desfășurată de 1182 mp, un teren aferent de peste 6500 mp, dar și o sală de evenimente. Sala poate găzdui evenimente precum nunți, botezuri, dar și alte tipuri de evenimente. Terenul aferent acestui local poate fi folosit ca și loc de parcare pentru numeroase mașini.

                      Județul Neamț are un potențial turistic imens, încă prea puțin exploatat, iar obiective turistice precum mănăstirile din acest județ, Cetatea Neamțului, Casa Memorială Ion Creangă, sau doar frumoasele localități de pe malul Bistriței, sau Muntele Ceahlău, merită văzute de mult mai multe persoane. Îmbunătățirea infrasturii rutiere din zonă poate aduce turiști mult mai ușor în zonă, dar venind dinspre Ardeal trebuie neapărat vizitate Cheile Bicazului sau Lacul Roșu (care apar în drum spre județul Neamț).


Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.banner chirii sibiu
Archive
 April 2017
 May 2017
 June 2017
 July 2017
 October 2017
 November 2017
 December 2017
 January 2018
 March 2018
 January 2019
 February 2019
 September 2021
 February 2023
 December 2020
 July 2023
 November 2023